In 8 stappen naar een kindvriendelijke badkamer

/, Trends/In 8 stappen naar een kindvriendelijke badkamer

In 8 stappen naar een kindvriendelijke badkamer

Kleine kinderen in huis? Dan zorg je best voor een kindvriendelijke en veilige badkamer om ongelukjes te voorkomen. Hier alvast enkele onmisbare badkamertips voor jonge gezinnen

  1. Weg met traantjes, voorzie softclose systemen in jouw badkamer. Door dit systeem gaat de zitting van het toilet langzaam naar beneden en sluiten jouw schuifdeuren, lades en kasten trager en zachter. Ideaal om te voorkomen dat kindervingertjes geplet raken.
  1. Safety first! Kies voor een douchewand met 8mm dik veiligheidsglas.
  1. Neem antislip maatregelen in je badkamer! Een natte douchebak kan heel erg glad zijn. Voorkom dat je kids uitglijden door middel van een antislip douchebak. Ook antislip vloertegels zijn aangewezen, want je kleine spruit durft zeker wel eens te spetteren in bad.
  1. Kies voor meubels met afgeronde hoeken om blauwe plekken en bulten te vermijden. Voorzie zeker ook een opstapje voor het toilet of de wastafel.
  1. Een groot gezin? Met een dubbele wastafel kom je nooit tijd tekort in jouw badkamer. Terwijl jij je haren brusht, make-up aanbrengt of je baard scheert, kan jouw zoon of dochter zijn/haar tanden poetsen.
  1. Denk goed na over de keuze van je kranen. Heb je kleine kinderen dan zijn thermostaatkranen een absolute must. Zo wordt het water niet warmer dan 38° en kan zoon- of dochterlief zich niet verbranden. Kies je voor een thermostaatkraan met CoolTouch® technologie, dan voorkom je ook dat de buitenkant van de kraan te heet wordt.
  1. Richt je badkamer wat speelser in aan de hand van felle kleurtjes en speelse motiefjes. Met een GROHE Rainshower Flower scoor je gegarandeerd bij jouw kids! Dankzij de kleurrijke en fleurige douche in bloemenvorm wordt douchen een unieke beleving voor jong en oud.
  1. Met de PHILIPS – GROHE Aquatunes luidspreker tover je jouw badkamer om tot een ware kinderdisco! Wedden dat zoon- of dochterlief nu wel graag in bad of onder de douche gaat?

Is jouw badkamer al kidsproof? Tijd om aan de slag te gaan met onze tips!

2017-11-14T12:53:26+00:0014 november, 2017|Tips & Tricks, Trends|